Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Kao što smo ranije najavili, članovi projektnog tima JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar nastavili su sa implementacijom aktivnosti predviđenih projektom MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, te su danas, 25. aprila 2019. godine, održali novi krug informativnih dana, u sali Opštine Bar. Tom prilikom, zaposleni u Opštini Bar, Službi zaštite, Komunalnim djelatnostima i Vodovodu i kanalizaciji, te ostali čije radno mjesto podrazumijeva boravak na otvorenom, bili su u prilici da čuju nešto više na temu prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

Nadovezujući se na prvi krug informativnih dana, održanih u Ambulanti Ostros, članovi projektnog tima JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar nastavili su sa implementacijom aktivnosti predviđenih projektom MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, te su danas, 16. aprila 2019. godine, bili gosti u Luci Bar a.d., Bar i Port of Adria a.d., Bar, gdje su zaposleni u ovim kompanijama mogli da čuju nešto više na temu prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

Danas 6. marta 2019. godine, u prostorijama Doma zdravlja Bar – Ambulanta Ostros, Javna zdravstvena ustanova Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar organizovala je Info dan projekta MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji, kao odgovoran projektni partner iz Crne Gore, sprovodi u sklopu IPA Interreg programa prekogranične saradnje 2014-2020 Hrvatska-Bosna i Hercegovina- Crna Gora.

Dana 6. i 7. februara 2019. godine,  u prostorijama biblioteke JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, održan je četvrti i peti ciklus edukativnih radionica u sklopu projekta MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Ove edukativne radionice imale su za temu „Nove metode liječenja malanoma“ i „Iskustva ljekara i pacijenata u liječenju melanoma“, a predavači su bili inostrani  eminentni  stručnjaci  iz  ove  oblasti: prof. dr sc. med. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta u Mostaru, doc. dr sc. med. Vlatka Martinović, spec. dječje hirurgije i direktorica Zavoda za osiguranje Federacije BiH,  doc. dr sc. med. Inga Marijanović, spec. onkolog sa Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dr sc. med. Samir Čanović, spec. oftalmolog, subspec. prednjeg očnog segmenta iz Opće bolnice Zadar. 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13