Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

 

Članovi projektnog tima MELAdetect iz JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar,  obilježili su 04.02.2019. godine, Međunarodni dan borbe protiv raka, dijeleći promotivni materijal, letke i brošure o melanomu u holu ustanove pacijentima i posjetiocima bolnice. Tom prilikom, pokušali su da skrenu pažnju opštoj populaciji na posljedice koje mogu biti fatalne ukoliko se na vrijeme ne jave na prve simptome/promjene koje uoče, bilo da se radi o koži, očima, sluznicama, probavi i funkcionisanju ostailih organa. Na ovaj način, članovi projektnog tima željeli su da ukažu na značaj podizanja svijesti o oboljenjima od raka, njihovoj pravovremenoj prevenciji, dijagnostici i liječenju, što za rezultat treba da obezbijedi veću stopu preživljavanja oboljelih od raka jer uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, koji je prisustvovao današnjem svečanom otvaranju rekonstruisanih odjeljenja, najavio je, početkom proljeća naredne godine, nova ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu, kroz projekat energetske efikasnosti, vrijedan 1.100.000€.

JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar ponovo je bila domaćin projektnim partnerima iz Zadra i Mostara na projektu MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Evropske Unije, kroz trilateralni program prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Ovo je VI redovan projektni sastanak, koji je bio upriličen 10. i 11. decembra 2018. godine u prostorijama biblioteke, odnosno u Sali za sastanke na Odjeljenju hirurgije, a sastanku su prisustvovali svi članovi partnerskih institucija, Zavod za javno zdravstvo Zadar, kao vodeći partner, te projektni partneri Sveučilište u Zadru, Zadra Nova, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13