Javna zdravstvena ustanova

U OB Bar ljekari prisustvovali 15. Evropskom kolorektalnom kongresu OnLine

U OB Bar ljekari prisustvovali 15. Evropskom kolorektalnom kongresu OnLine

Članovi projektnog tima ON TIME i zaposleni u JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar prisustvovali su 15. Evropskom kolorektalnom kongresu, koji je ove godine održan od 28. novembra do 2. decembra 2021. godine u St. Gallen-u, Švajcarska. Prisustvo ovom značajnom kongresu koloproktologa omogućeno je našim zaposlenim u sklopu implementacije projekta ON TIME.

Uprkos pandemiji, koja je preuzela kontrolu nad našim životom više od godinu dana, Evropsko društvo za koloproktologiju (ESCP) organizovalo je svoj redovan godišnji kongres uživo i virtuelno (WEBINAR) u Švajcarskoj. Kao i obično, Kongres je počeo sa masterklasom iz kolorektalne hirurgije u nedjelju, 28. novembra 2021. godine, nakon čega su uslijedila 3 dana plenarnog kongresa u nedelji kolorektalne hirurgije u St. Gallenu. Nakon plenarnog dijela Kongresa, nastavilo se sa kursevima proktologije i hirurgije kile, koji su održani u četvrtak, 2. decembra 2021. godine.

Tokom trajanja Kongresa, prezentirano je više od 40 naučnih predavanja, koje su održali najbolji međunarodni stručnjaci / koloproktolozi, a pokrili su najzanimljivije i goruće teme u kolorektalnoj hirurgiji. Pored toga, bilo je predstavljeno i preko 50 medicinskih radova, pripremljenih i odobrenih od strane stručnog odobora Kongresa za ovu priliku. Pružen je njaviši (švajcarski) kvalitet u stručnom obrazovanju i praktičnom znanju za svaku kliničku potrebu. Takođe, učesnicima je bilo omogućeno virtuelno prisustvo u dvijema operacionim salama, u kojima su izvršene laparoskopska i robotička operacija na pacijentima sa sličnim dijagnozama, što je izazvalo najviše pažnje kod naših zaposlenih.

Realizacija edukacije putem WEBINAR-a, medicinskog osoblja JZU Opšta bolnica Bar, predstavlja dio aktivnosti na projektu ON TIME, koji se kofinansira sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije kroz program INTERREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Specifični cilj projekta jeste poboljšanje kvaliteta usluga u sektoru javnog zdravlja i socijalne zaštite u prekograničnom području. Ukupna vrijednost projekta iznosi EUR 813.445,71, od čega se kofinasira 85%. Više detalja o samom projektu pogledajte na sljedećem linku: https://www.bolnicabar.me/index.php?option=com_content&view=article&id=287:on-time-prevencijom-i-ranim-otkrivanjem-do-efikasnijeg-lijecenja-raka-debelog-crijeva-i-raka-dojke&catid=35:on-time&Itemid=601

Učesnici iz JZU Opšta bolnica Bar

 

 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13