Javna zdravstvena ustanova

Brošure i edukativni filmovi projekta LAB-OP

Brošure i edukativni filmovi projekta LAB-OP

labop logo

Sačinjene su brošure i izrađeni su dokumentarni film i edukativni videozapisi u sklopu projekta LAB-OP – Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sistema, kofinansiranog kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Projektni partneri na projektu LAB-OP su: Opća bolnica Zadar, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, Zavod za Javno zdravstvo Zadar i Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije.

Izrađene brošure sadrže preporuke za uzorkovanje venske krvi, kapilarne krvi i urina, a prilagođene su smjernicama Evropskog udruženja za kliničku hemiju i laboratorijsku medicinu, te Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu i Hrvatskog društva za kliničku mikrobiologiju.

Kreirani film usmjeren je na upoznavanje šire javnosti o samom projektu LAB-OP, te ciljevima, partnerima, rezultatima, ishodima, aktivnostima i slično.

lab op brosura

lab op brosura 2

Pored toga, izrađena su i tri kratka videozapisa o uputstvima za pravilnu i pravovremu pripremu za laboratorijska ispitivanja, koji se nadovezuju na brošure i uputstva mobilne aplikacije.

 

                            

PRIPREMA I PRAVILNO SAKUPLJANJE UZORKA STOLICE ZA TEST NA OKULTNO KRVARENJE

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13