Javna zdravstvena ustanova

Na Dan melanoma besplatni pregledi mladeža u JZU Opšta bolnica Bar 25.05.2023. godine od 11 h do 13 h

Na Dan melanoma besplatni pregledi mladeža u JZU Opšta bolnica Bar 25.05.2023. godine od 11 h do 13 h

 meladetect logo

Nastavljajući tradiciju obilježavanja Dana melanoma tokom mjeseca maja, prepozntog kao međunarodnog mjeseca borbe protiv raka kože, u našoj ustanovi moći će da se urade besplatni pregledi kože i mladeža na kompjuterizovanom dermatoskopu, koje će vršiti dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog. Besplatni pregledi svim zainteresovanim pacijentima radiće se dana 25.05.2023. godine u terminu od 11 h do 13 h, u prostorijama Dermatovenerološke ambulante JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar. Za ovaj pregled nije potreban uput samo zdravstvena knjižica.
Na ovaj način, JZU Opšta bolnica Bar priključuje se kampanji Euromelanoma, čiji je ovogodišnji slogan „Da li se štitte od sunca?“, kako bi dala svoj doprinos u prevenciji, ranom otkrivanju i pravovremenom liječenju melanoma, kao jednog od najopasnijih karcinoma. Takođe, nastavljamo da brinemo o našim pacijentima i radimo na osvješćivanju populacije da korišćenjem preventivnih mjera utičemo na smanjenje rizika od nastanka raka kože.
Budući da polako počinju topliji i sunčani dani, još jednom skrećemo pažnju stanovnicima kako iz Opština Bar, Ulcinj, Budva i preostalih primorskih gradova, tako i ostalim građanima Crne Gore da budu odgovorni prema svojem zdravlju i da vrše samopregled kože jednom mjesečno, a pregled cijele kože od strane dermatovenerologa jednom godišnje ili češće, u slučaju promjena koje se mijenjaju. Iskoristite priliku da provjerite stanje svojih mladeža.

 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13