Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Dana 29. jula 2021. godine, održana je radionica na temu „Uloga nevladinih organizacija u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke“.  Tim povodom, u Grudama su se okupili predstavnici nevladinih organizacija iz Širokog Brijega, Mostara, Kiseljaka i Hadžića, te Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR), kojima su ljekari iz Hrvatske i Crne Gore predstavili nacionalne programe za rano otkrivanje raka.

Projektni partneri na projektu „LAB-OP – Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sistema“održali su Treći redovan projektni sastanak 7. i 8. jula 2021. godine u Baru. Organizator ovog sastanka bila je JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, na poziv vodećeg partnera Opća bolnica Zadar. Po prvi put projektni partneri imali su prilike da se nađu uživo i razmatraju tekuća pitanja od kada je projekat krenuo sa implementacijom  - 15. maja 2020. godine.

Tokom 5. i 6. jula 2021. godine održan je u Baru Treći redovan projektni sastanak projekta „ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke“. Organizator ovog sastanka bila je JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, na poziv vodećeg partnera Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Ovo je prvi put da su se projektni partneri susreli uživo od početka implementacije projekta  - 1. juna 2020. godine.

U sklopu obilježavanja međunarodnog mjeseca borbe protiv melanoma, dana 20.05.2021. godine u terminu od 9 h do 12 h, u dermatološkoj ambulanti JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, naša dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog obavila je preglede svih zainteresovanih građana iz Opština Bar, Ulcinj i Budva. Kao što smo najavili, za ovu vrstu pregleda nije bio potreban uput izabranog doktora, već samo zdravstvena knjižica.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13