Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Nastavljajući sa svojim redovnim aktivnostima, članovi projektnog tima MELAdetect iz JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar obilježili su danas, 15. Maja 2019. godine, Međunarodni dan melanoma nizom različitih aktivnosti. U fokusu ovih akitivnosti bila je opšta populacija, od predškolskog uzrasta do zrele dobi, kako bi im se korisnim savjetima skrenula pažnja da implementiraju zdrave stilove života, odnosno da izbjegavaju direktno izlaganje suncu u terminu od 11 do 17 časova, da borave u hladovini, koriste zaštitu za glavu i tijelo, te zaštitne kreme. Na taj način, mogu i sami da utiču u sprječavanju pojavnih promjena na koži, koje može izazvati dugotrajno izlaganje suncu (opekotine).

Kao što smo ranije najavili, članovi projektnog tima JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar nastavili su sa implementacijom aktivnosti predviđenih projektom MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, te su danas, 25. aprila 2019. godine, održali novi krug informativnih dana, u sali Opštine Bar. Tom prilikom, zaposleni u Opštini Bar, Službi zaštite, Komunalnim djelatnostima i Vodovodu i kanalizaciji, te ostali čije radno mjesto podrazumijeva boravak na otvorenom, bili su u prilici da čuju nešto više na temu prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

Nadovezujući se na prvi krug informativnih dana, održanih u Ambulanti Ostros, članovi projektnog tima JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar nastavili su sa implementacijom aktivnosti predviđenih projektom MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA trilateralnog programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, te su danas, 16. aprila 2019. godine, bili gosti u Luci Bar a.d., Bar i Port of Adria a.d., Bar, gdje su zaposleni u ovim kompanijama mogli da čuju nešto više na temu prevencije i ranog otkrivanja melanoma.

Danas 6. marta 2019. godine, u prostorijama Doma zdravlja Bar – Ambulanta Ostros, Javna zdravstvena ustanova Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar organizovala je Info dan projekta MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji, kao odgovoran projektni partner iz Crne Gore, sprovodi u sklopu IPA Interreg programa prekogranične saradnje 2014-2020 Hrvatska-Bosna i Hercegovina- Crna Gora.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13