Javna zdravstvena ustanova

Opšta bolnica

„BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Projektni partneri na projektu „LAB-OP – Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sistema“održali su Treći redovan projektni sastanak 7. i 8. jula 2021. godine u Baru. Organizator ovog sastanka bila je JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, na poziv vodećeg partnera Opća bolnica Zadar. Po prvi put projektni partneri imali su prilike da se nađu uživo i razmatraju tekuća pitanja od kada je projekat krenuo sa implementacijom  - 15. maja 2020. godine.

Tokom 5. i 6. jula 2021. godine održan je u Baru Treći redovan projektni sastanak projekta „ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke“. Organizator ovog sastanka bila je JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, na poziv vodećeg partnera Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Ovo je prvi put da su se projektni partneri susreli uživo od početka implementacije projekta  - 1. juna 2020. godine.

U sklopu obilježavanja međunarodnog mjeseca borbe protiv melanoma, dana 20.05.2021. godine u terminu od 9 h do 12 h, u dermatološkoj ambulanti JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar, naša dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog obavila je preglede svih zainteresovanih građana iz Opština Bar, Ulcinj i Budva. Kao što smo najavili, za ovu vrstu pregleda nije bio potreban uput izabranog doktora, već samo zdravstvena knjižica.

Tokom maja mjeseca, prepozntog kao međunarodnog mjeseca borbe protiv melanoma, naša dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog obavljaće preglede na kompjuterizovanom dermatoskopu svim zainteresovanim pacijentima, dana 20.05.2021. godine u terminu od 9 h do 12 h, u dermatološkoj ambulanti JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar.   Za ovaj pregled nije potreban uput samo zdravstvena knjižica.

Budući da su počeli topliji i sunčani dani, savjetujemo stanovnike kako iz Opština Bar, Ulcinj i Budva, tako i ostale građane Crne Gore da budu odgovorni prema svojem zdravlju i da vrše samopregled kože jednom mjesečno, a pregled cijele kože od strane dermatologa jednom godišnje ili češće u slučaju promjena koje se mijenjaju.

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13