Javna zdravstvena ustanova

Press Centar

Vijesti, saopštenja i obaviještenja iz bolnice.

Više...

Raspored rada

Pogledajte raspored rada u specijalističkim ambulantama

Opširnije

Kontakt

Javna zdravstvena ustanova
Opšta bolnica Bar
Podgrad bb
85 354, Stari Bar
CRNA GORA

Tel: + 382 30 34 23 33
Fax: + 382 30 34 22 13
E-mail: jzu-ob-bar@t-com.me

Naša bolnica je osnovana  1. novembra 1946. godine

Naša bolnica je osnovana 1. novembra 1946. godine

Proin c congue, non dictum nibh aliquet. Etiam justo dolor, barius ac est ut, venenatis sodales libero. Morbi blandit nibh a ante auctor, in dictum odio baucibus.

Detaljnije o istorijatu bolnice

OPŠTA BOLNICA „BLAŽO ORLANDIĆ“ – BAR

Dobrodošli na našu zvaničnu stranicu. WEB SAJT JE U IZRADI

INTERREG IPA CBC

INTERREG IPA CBC

Prekogranična saradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020,

opširnije

Javna zdravstvena ustanova
Opšta bolnica Bar 

Nijeste sigurni šta treba da radite prilikom dolaska na pregled?

Ove informacije Vam mogu biti od koristi.

Istraži...

BARSKA BOLNICA PROJEKTNI PARTNER NA PROJEKTU LAB-OP

Naša Javna zdravstvena ustanova „Blažo Orlandić“ Bar učestvovala je na Drugom pozivu za dostavljanje projektnih prijedloga, u okviru programa Interreg IPA prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina -Crna Gora 2014-2020. Projektni prijedlog, koji smo prijavili sa našim projektnim partnerima, nosi naziv Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sistema (akronim LAB-OP), i isti je odobren za sufinansiranje.

Ovaj trilateralni projekat za glavni cilj ima poboljšanje kvaliteta usluge zdravstvene zaštite kroz povećanje efikasnosti laboratorijske dijagnostike. Projektom LAB-OP postiče se modernizacija bolničkih objekata, čime će se omogućiti poboljšanje zdravstvene usluge, koja se ogleda u instaliranju pneumatskog transportnog sistema (PTS) kroz koji će se prenositi epruvete sa laboratorijskim uzorcima sa najfrekventnijih odjeljenja, odsjeka i službi do Kliničko-biohemijske laboratorije Opšte bolnice u Baru. Na ovaj način, uštede na vremenu, za fizički prenos laboratorijskih uzoraka i preuzimanju nalaza, bolničko osoblje moći će više da posveti potrebama pacijenata. Ovaj jedinstven PTS sistem primjenjivaće se u barskoj i zadarskoj bolnici, dočim će u bolnici u Livnu biti implementiran Laboratorijski informacioni sistem (LIS), koji se već primjenjuje u Zadru i Baru, a kojim se povezuju primarni i sekundarni nivo na dobrobit pacijenata.

Vodeći partner projekta LAB-OP jeste Opća bolnica Zadar, a ostale projektne partnere čine: JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih hercegbosanske županije. U sklopu realizacije projekta biće organizovane radionice za zdravstvene radnike i kampanje podizanja svijesti sa preporukama za pripremu i vršenje laboratorijskih testova. Projekat LAB-OP trajaće 24 mjeseca, a početak njegove implementacije planiran je za drugi kvartal 2020. godine.

 

Kako nas kontaktirati?

Adresa
Podgrad bb
Stari Bar
85354
Crna Gora
Phone Number
+ 382 30 34 23 33 
+ 382 30 34 22 13